مشاوره اخذ تسهیلات
شرایط دریافت تسهیلات شرکتهای دانش بنیان
اولین و مهم ترین شرط برای دریافت تسهیلات، تاییدیه دانش بنیان بودن شرکت توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. شرکتهای دانش بنیان برای دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی باید مراحل مشخصی را طی نمایند.
در فرآیند مشاوره، مرکز نوآوری همیار دانش بنیان به شرکتهای دانش بنیان کمک می کند تا منابع مالی خود را برای توسعه فناوری و تجاری سازی محصولات خود تامین کند تا شرکت بتواند با سرعت بیشتری به اهداف تجاری و نوآورانه خود دست یابد.

جهت درخواست خدمات مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید تا همکاران ما با شما ارتباط برقرار کنند:
سوالات متداول
شرکتهای دانشبنیان از چه خدمات و حمایتهایی توسط صندوق نوآوری و شکوفایی بهرهمند میشود؟
خدمات و حمایتهای صندوق در چهار دسته اصلی «تسهیلات»، «ضمانتنامه»، «سرمایهگذاری» و «توانمندسازی (بلاعوض)» قابل ارائه به شرکتهای دانشبنیان میباشد.
حمایت ها و تسهیلاتی که شرکت های دانش بنیان "نوپا"، "فناور" و "نوآور" می توانند استفاده نمایند چیست؟
شرکتهای تأیید شده بهمنظور استفاده از حمایتها و تسهیلات مدنظر قانون، علاوه بر معیارهای ماده ۱ باید معیارهای خاص حمایت و تسهیلات درخواستی را احراز نماید. میزان حمایتهایی که به هر دسته از شرکتها تعلق میگیرد، از سوی کارگروه یا سایر مراجع ذیصلاح تعیین میشود.
نوع تسهیلات، حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی چگونه است؟
تسهیلات و حمایتهای صندوق و نوآوری و شکوفایی بر مبنای مصوبات هیأت امنا و هیات عامل صندوق به شرکتها اعطا میشود.
آیا شرکتهای دانش بنیان برای استفاده از تسهیلات امریه در شرکت های دانش بنیان باید فروش در اظهارنامه داشته باشند؟
خیر، شرکتها برای استفاده از تسهیلات امریه در شرکت دانش بنیان لازم است حداقل یکی از شرایط زیر را دارا باشند:
- دارای اظهارنامۀ مالیاتی باشد و بر مبنای اظهارنامه مالیاتی فروش شرکت بیش از یک میلیارد ریال باشد.
- کارکنان شاغل تمام وقت در شرکت (بر اساس فهرست بیمه) حداقل ۲۰ نفر باشد.
- فروش شرکت بر مبنای آخرین گزارش صورت معاملات فصلی حداقل ۵۰۰ میلیون ریال باشد.
سهمیه شرکتهای دانش بنیان برای استفاده از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی (امریه در شرکتهای دانش بنیان)چگونه تعیین می شود؟
هر یک از شرکتهای مشمول میتواند تا سقف سه نفر در هر سال از این ظرفیت استفاده نمایند. لازم به توضیح است که نفرات دوم و سوم در صورت دارا بودن هر ۶۰۰ میلیون تومان فروش ثبت شده در اظهارنامه مالیاتی و یا به ازای هر ده نفر حاضر در لیست بیمه شرکت مجاز به جذب در شرکت خواهند بود.
تسهیلات مسیر سبز چیست؟
اظهارنامه گمرکی شرکت های دانش بنیان جهت انتخاب مسیر از همان ابتدا به شرط کامل بودن کلیه مدارک مثل استانداردهای اجباری، در مسیر سبز قرار می گیرد و این یکی دیگر از تسهیلات گمرکی است که برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است. برای استفاده شرکتها از مسیر سبز گمرکی، اطلاعات شرکتهای دانش بنیان از سوی دبیرخانه کارگروه در اختیار گمرک قرار می گیرد و نیازی نیست شرکتها تقاضای جدیدی ارائه دهند. بدیهی است ممکن است لازم باشد بر اساس سایر معیارهای گمرک (نظیر ضرورت اخذ مجوزها و استانداردهای خاص و…)، کالای وارداتی در مسیر زرد یا قرمز قرار بگیرد.
سقف میزان تسهیلات برای شرکتهای دانشبنیان بر چه اساسی تعیین میشود؟
میزان تسهیلات قابل ارائه به شرکتهای دانشبنیان بر اساس طرح پیشنهادی, ظرفیت فنی, بازار، اقتصادی و مالی-اعتباری شرکتها تعیین میگردد و نوع دانشبنیانی شرکت محدودیتی را ایجاد نمیکند.
شرکتهای غیردانشبنیان از چه خدماتی میتوانند استفاده کنند؟
حمایت از شرکتهای غیردانشبنیان از مسیرهای زیر امکانپذیر است:
- دریافت خدمات از صندوقهای پژوهش و فناوری
- استفاده از مدل همسرمایهگذاری صندوق نوآوری (مشارکت غیر مستقیم) از طریق صندوقهای پژوهش و فناوری دانشبنیان
- استفاده از خدمت فروش اقساطی (لیزینگ / استصناع سفارش ساخت) به عنوان خریدار محصول دانشبنیان
- حضور رایگان در رویدادهای تبادل فناوری که توسط صندوق نوآوری برگزار میشود.
صندوق چگونه ضمانت نامه صادر می نماید؟
صندوق از طریق بانک های عامل که با آنها تفاهم نامه همکاری منعقد نموده است، اقدام به تسهیل صدور ضمانت نامه می کند.
انواع ضمانتنامههای صندوق شامل چه مواردی میشود ؟
- ضمانتنامه شرکت در مناقصه/مزایده
- ضمانتنامه حسن انجام کار/تعهدات
- ضمانتنامه پیشپرداخت
- ضمانت نامه گمرکی
- ضمانت نامه کسور وجه الضمان
چه شرکتهایی امکان استفاده از تسهیلات رشد تولید، تثبیت تولید و تامین مالی قرارداد را دارند؟
تمامی شرکتهای دانشبنیان مورد تأیید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امکان استفاده از این خدمت را دارند.
سقف میزان تسهیلات رشد تولید، تثبیت تولید و تامین مالی قرارداد برای شرکتهای دانشبنیان بر چه اساسی تعیین میشود؟
میزان تسهیلات رشد تولید و تثبیت تولید قابل ارائه به شرکتهای دانشبنیان بر اساس هزینه تمام شده تولید محصول دانش بنیان تعهد شده طی یک سال آتی بعد از دریافت تسهیلات و دوره گردش شرکت محاسبه می گردد. در ارتباط با تامین مالی قرارداد، میزان تسهیلات بر جریان نقد قرارداد و نیاز مالی احراز شده برای آن تعیین می گردد.
دیگر خدمات همیار هاب

مشاوره دریافت دانش بنیانی
شرکت های دانش بنیان به شرکت های گفته می شود که یک کالا و یا خدماتی که بر پایه دانش، علم و فناوری است را به دیگران در جهت افزایش علم، ثروت، بهبود کیفیت زندگی و … عرضه می کنند. شرکت هایی که پایه آنها دانش و فناوری است می توانند برای دانش بنیان شدن و دریافت تاییدیه های دانش بنیان درخواست دهند و در صورت داران بودن این شرایط و تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان خواهند شد.

اعتبار مالیاتی
عطف به قانون جهش تولید دانشبنیان (ماده ۱۱ و ماده ۱۳) شرکتها و صنایع نوآور میتوانند با هدف انجام پروژههای تحقیق و توسعه (داخلی یا برونسپاری) و سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان و توسعه زیست بوم نوآوری از مشوقهای این قانون از جمله دریافت اعتبار مالیاتی استفاده کنند. مرکز نوآوری همیار دانش بنیان با ارائه دستورالعملهای اجرایی تخصصی و مشاوره در حوزه فعالیت شرکتهای متقاضی، آنها را در مسیر اخذ مجوزها و تاییدیههای لازم، بهرهمندی از تسهیلات دولتی، مشوقهای حمایتی و اعتبارات قانونی منطبق بر قوانین و آییننامههای بروز شده، همراهی و حمایت میکند.

تجاری سازی
تجاری سازی به معنی حمایت و پشتیبانی از یک ایده، محصول یا فرآیند تا رسیدن به مرحله تولید انبوه و ارائه به بازار هدف، است. در واقع در پروسه تجاری سازی، مقصد، رساندن یک ساز و کار به جامعه، با هدف رفع یک یا چند نیاز آن جامعه می باشد.

شرکت و خانه های خلاق
یکی از رویکردهای جدید اقتصادی، توسعه و گسترش اقتصاد خلاق است. اقتصاد خلاق، محل تلاقی عرصه های مختلفی چون اقتصاد، صنعت و فرهنگ است که تلاش می کنند تا با ایجاد پیوندهای قوی و تعامل با یکدیگر، ارزش های اقتصادی و فرهنگی را در قالب شرکت خلاق ارائه و تولید ثروت نمایند.

مراکز نوآوری و شتابدهی
کمک به ایجاد و شکل گیری مراکز نوآوری و شتابدهنده های تخصصی یکی از مهمترین مراحل در ورود و توسعه اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری در کشور است.