پلتفرم جدید همیار هاب در حال توسعه و تکمیل می‌باشد . درصورت بروز هرگونه مشکل از طریق واتساپ با پشتیبانی فنی در ارتباط باشید

تجاری سازی

تجاری سازی چیست؟

تجاری سازی (commercialization) به معنی حمایت و پشتیبانی از یک ایده، محصول یا فرآیند تا رسیدن به مرحله تولید انبوه و ارائه به بازار هدف، است. در واقع در پروسه تجاری سازی، مقصد، رساندن یک ساز و کار به جامعه، با هدف رفع یک یا چند نیاز آن جامعه می باشد.

به بیان دیگر، تجاری‌سازی، فرآیند معرفی یک محصول یا روش تولید جدید و نوآورانه در نظام عرضه و تقاضا و در دسترس قرار دادن آن در بازار هدف است. این اصطلاح اغلب به ویژه ورود به بازار تولید انبوه را تعریف می کند، و در بعضی تعاریف دیگر، شامل حرکت یک محصول خاص، از آزمایشگاه به بازار نیز می شود.

اصلی ترین نکته که در فرآیند تجاری سازی می باید به آن توجه داشت، شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در یک ایده یا محصول اولیه است.

مراحل تجاری سازی چیست :

  1. شناسایی نیاز و نقطه درد
  2. شناسایی راه حل های موجود
  3. معرفی راه حل به صنعت
  4. ارائه محصول نهایی به بازار

جهت درخواست خدمات مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید تا همکاران ما با شما ارتباط برقرار کنند:

نام(Required)

سوالات متداول

منظور از تجاری‌سازی چیست؟

زمانی که یک شرکت دانش بنیان در صدد است تا فناوری یا ایده پژوهشی خود را به بازار یا شرکت‌های سرمایه‌گذار ارائه کرده و در قبال آن هزینه‌ای را از آن‌ها کند، یک فرایند تجاری سازی محصولات دانش بنیان را طی خواهد کرد.

تجاری‌سازی فرآیند گسترده‌تری است که تمام مراحل لازم برای رساندن محصول به بازار را شامل می‌شود، در حالی که توسعه محصول به طور خاص بر ایجاد و بهبود محصول تمرکز دارد.

زمان لازم برای تجاری‌سازی یک ایده بستگی به عوامل مختلفی مانند پیچیدگی ایده، نوع صنعت و منابع موجود دارد، اما معمولاً این فرآیند زمان زیادی نیاز دارد.

منابعی مانند سرمایه، زمان، تیم و دسترسی به فناوری و بازار برای تجاری‌سازی لازم هستند.

تجاری کردن ایده‌ها فقط به یک استارتاپ یا موسسه محدود نمی‌شود، بلکه تاثیر کلانی بر اقتصاد جامعه خواهد گذاشت. زمانی که پروژه‌های تحقیقاتی فقط به مرحله پژوهش محدود نباشند و بتوان از آن‌ها خروجی کاربردی گرفت، بازار نیز می‌تواند پاسخ‌گوی نیاز مخاطبان و خریداران باشد. تجاری ساختن خدمات باعث بازاریابی هرچه بهتر برای استارتاپ‌ها و کسب‌و‌کارهای نوپا می‌شود.

این پرسش همواره برای صاحبان کسب‌وکارها مطرح است که چه ایده‌هایی تقاضای زیادی برای تجاری شدن دارند؟ در واقع شرکت‌ها ترجیح می‌دهند روی چه طرح‌هایی سرمایه‌گذاری انجام دهند؟

  • ایده‌هایی با داشتن بازار فعال
  • ایده‌های پاسخ‌گو به نیازها
  • ایده‌های پایدار
  • ایده‌های سودآور

دیگر خدمات همیار هاب