مشاوره دریافت دانش بنیانی
شرکت دانش بنیان چیست؟
شرکت های دانش بنیان به شرکت های گفته می شود که یک کالا و یا خدماتی که بر پایه دانش، علم و فناوری است را به دیگران در جهت افزایش علم، ثروت، بهبود کیفیت زندگی و … عرضه می کنند. شرکت هایی که پایه آنها دانش و فناوری است می توانند برای دانش بنیان شدن و دریافت تاییدیه های دانش بنیان درخواست دهند و در صورت داران بودن این شرایط و تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان خواهند شد.
از مجموعه اهداف شرکت های دانش بنیان، توسعه اقتصاد دانش محور و تحقق اهداف علمی و اقتصادی است. شامل کاربرد نوآوری و تجاریسازی نتایج حاصل از تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای برتر، با ارزش افزوده فراوان و براساس معیارهای موردنظر قانون.
طبق قوانین دانش بنیان، کالا و خدماتی میتوانند تاییدیه دانش بنیان را اخذ کنند که دارای هر سه شرط زیر باشند:
- سطح فناوری: کالاها و خدمات باید در حوزه فناوریهای بالا یا متوسط به بالا باشند.
- مرحله تولید: کالاهای ارائه شده، باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی (دارای قابلیت بررسی فنی) ساخته شده باشند.
- تسلط بر دانش فنی: شرکت، باید طراحی اساسی و قابل توجه مبتنی بر فعالیتهای تحقیق و توسعه انجام داده باشد.
مزایای مشاوره برای اخذ دانش بنیانی محصولات شرکتها
- مشاوره ثبت خدمات و محصولات دانش بنیان، اولین مرحله از فرآیند ثبت محصولات و خدمات برای اخذ دانش بنیانی است. این مرحله بسیار حیاتی و کلیدی برای شرکتهاست، زیرا با توجه به پیچیدگیهای ثبت نام، بازگشت پرونده ها به دلیل نقص در تکمیل مستندات و پیگیری خدمات دانش بنیان، مشاوره دانش بنیان به شرکتها کمک میکند تا از ابتدای مسیر به درستی عمل کنند و به نتایج مطلوب دست یابند.
مشاوره هاب نوآوری مجازی:
مشاوره جهت اخذ مجوز دانش بنیان، یکی از مهمترین خدماتی است که توسط هاب نوآوری مجازی همیار دانش بنیان ارائه میشود. در طول فرآیند مشاوره، شرکتها با موارد متنوعی نظیر چگونگی تولید محصول یا خدمات دانش بنیان، انواع دانش بنیانی، روشهای ثبت نام، چگونگی جمع آوری مستندات، تکمیل پرسشنامه ها، مراحل داوری دانش بنیان و سایر موارد ذاتی این حوزه آشنا میشوند.

جهت درخواست خدمات مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید تا همکاران ما با شما ارتباط برقرار کنند.
سوالات متداول
انواع شرکتهای مورد تایید در ارزیابی شرکتها و موسسات دانش بنیان کدام اند؟
شرکتهای دانش بنیان شامل ۳ دسته: نوپا، فناور و نوآور می باشند.
کالاها و خدمات شرکت باید دارای چه شرایطی باشد تا به عنوان کالا و خدمات دانش بنیانی پذیرفته شود؟
کالاها و خدمات دانش بنیان مورد تایید باید همزمان حائز سه شرط زیر باشد:
- ۱- مرحله تولید
- ۲- سطح فناوری
۳- تسلط بر دانش فنی
منظور از شرط "سطح فناوری" چیست؟
محصولات ارائه شده باید در حوزه فناوری های برتر باشند به این معنی که دانش فنی طراحی و ساخت یا دانش فنی فرایند تولید محصول از متوسط سطح فناوری های موجود در کشور بالاتر بوده و دستیابی به آن مستلزم انجام تحقیق و توسعه توسط یک تیم فنی خبره باشد.
منظور از شرط "تسلط بر دانش فنی" چیست؟
شرکت باید حداقل در یکی از موارد زیر ناظر به دانش طراحی، تسلط داشته باشد:
الف) طراحی زیر سیستم اصلی کالا و خدمت
ب) طراحی یکپارچه سازی کالا و خدمات
ج) طراحی فرایند (یا تجهیزات) تولید کالا و خدمت، مشروط به پیچیده بودن این فرایند (یا تجهیزات تولید)
آیا تسلط بر دانش فنی شرکتهایی که از مجموعه های دیگر انتقال فناوری انجام داده اند، تایید می شود؟
اگر شرکت دانش فنی محصول یا فرایند پیچیده تولید را از مجموعه های بیرونی (از طریق خرید لیسانس، خرید تجهیزات، کلید در دست و…) کسب کرده باشد، برای تسلط بر دانش فنی محصول باید با انجام تحقیق و توسعه و طراحی، موفق به ایجاد تغییرات اساسی در محصول یا فرآیند (تجهیزات) پیچیده تولید، شده باشد تا تایید گردد.
آیا شرکتی با نداشتن فروش یا وجود فروش غیررسمی، می تواند تایید شود؟
شرکتهای متقاضی در صورت نداشتن فروش می توانند به صورت نوپا بررسی و تایید شوند. در واقع داشتن فروش (رسمی یا غیر رسمی) جهت تایید شرکت الزامی نیست.
در صورت تایید شرکت، آیا تمامی محصولات شرکت مشمول حمایتهای قانون قرار می گیرند؟
خیر. تنها محصولاتی که به عنوان محصولات دانش بنیان تایید می شوند مشمول حمایت های قانون هستند. این محصولات از طریق کارتابل شرکتهای تایید شده قابل مشاهده هستند.
آیا پس از تایید، به شرکت گواهی مکتوب دانش بنیان شدن ارائه می شود؟
خیر. به شرکتها پس از تایید هیچ گونه گواهی مکتوب ارائه نمی شود، بلکه اسامی شرکتهای تایید شده بر روی صفحه اول سامانه قرار میگیرد و شرکتهای تایید شده می توانند از قسمت ” pub.daneshbonyan.ir” استعلام تاییدی خود را مشاهده کنند.
در صورتی که شرکت موفق به تولید نمونه اولیه نشده است آیا شرکت عدم تایید می گردد؟
در شرکتهای نوپا در مواردی که دستیابی به نمونه اولیه محصول یا خدمت، مستلزم تحقیق و توسعه مستمر در بازه زمانی بیش از یک سال است، در صورتی که شرکت به مدت حداقل ۶ ماه تا زمان ارزیابی حداقل دو شرط از شرایط زیر داشته باشد، موضوع به عنوان یک محصول دانش بنیان پذیرفته می شود. محصول در صورت عدم کسب معیارهای ماده ۱ پس از مدت زمان دو سال، عدم تایید می شود.
- برنامه تحقیق و توسعه متمرکز داشته و حداقل ۵۰ درصد هزینه شرکت صرف تحقیق در توسعه محصول هدف شده باشد.
- حداقل ۵۰ درصد از نیروی انسانی شرکت به صورت تخصصی در تحقیقات مرتبط با موضوع فعالیت داشته است.
شرکت موفق به اخذ گرنتهای علمی و فناوری یا قراردادهای رسمی پژوهشی با اسناد مثبته تراکنش مالی واقعی از نهادهای دولتی یا مراکز معتبر در موضوع محصول هدف شده است.
آیا نوع شخصیت حقوقی شرکت (سهامی خاص، سهامی عام، مسئولیت محدود) تاثیری در ارزیابی خواهد داشت؟
خیر، نوع شخصیت حقوقی شرکت تاثیری در روند ارزیابی دانش بنیانی، نخواهد داشت.
دیگر خدمات همیار هاب

اعتبار مالیاتی
عطف به قانون جهش تولید دانشبنیان (ماده ۱۱ و ماده ۱۳) شرکتها و صنایع نوآور میتوانند با هدف انجام پروژههای تحقیق و توسعه (داخلی یا برونسپاری) و سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان و توسعه زیست بوم نوآوری از مشوقهای این قانون از جمله دریافت اعتبار مالیاتی استفاده کنند. مرکز نوآوری همیار دانش بنیان با ارائه دستورالعملهای اجرایی تخصصی و مشاوره در حوزه فعالیت شرکتهای متقاضی، آنها را در مسیر اخذ مجوزها و تاییدیههای لازم، بهرهمندی از تسهیلات دولتی، مشوقهای حمایتی و اعتبارات قانونی منطبق بر قوانین و آییننامههای بروز شده، همراهی و حمایت میکند.

مشاوره اخذ تسهیلات
اولین و مهم ترین شرط برای دریافت تسهیلات، تاییدیه دانش بنیان بودن شرکت توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. شرکتهای دانش بنیان برای دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی باید مراحل مشخصی را طی نمایند.

تجاری سازی
تجاری سازی به معنی حمایت و پشتیبانی از یک ایده، محصول یا فرآیند تا رسیدن به مرحله تولید انبوه و ارائه به بازار هدف، است. در واقع در پروسه تجاری سازی، مقصد، رساندن یک ساز و کار به جامعه، با هدف رفع یک یا چند نیاز آن جامعه می باشد.

شرکت و خانه های خلاق
یکی از رویکردهای جدید اقتصادی، توسعه و گسترش اقتصاد خلاق است. اقتصاد خلاق، محل تلاقی عرصه های مختلفی چون اقتصاد، صنعت و فرهنگ است که تلاش می کنند تا با ایجاد پیوندهای قوی و تعامل با یکدیگر، ارزش های اقتصادی و فرهنگی را در قالب شرکت خلاق ارائه و تولید ثروت نمایند.

مراکز نوآوری و شتابدهی
کمک به ایجاد و شکل گیری مراکز نوآوری و شتابدهنده های تخصصی یکی از مهمترین مراحل در ورود و توسعه اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری در کشور است.