پلتفرم جدید همیار هاب در حال توسعه و تکمیل می‌باشد . درصورت بروز هرگونه مشکل از طریق واتساپ با پشتیبانی فنی در ارتباط باشید

اعتبار مالیاتی

تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری با قابلیت دریافت اعتبار مالیاتی

عطف به قانون جهش تولید دانش‌بنیان (ماده ۱۱ و ماده ۱۳) شرکت‌ها و صنایع نوآور می‌توانند با هدف انجام پروژه‌های تحقیق و توسعه (داخلی یا برون‌سپاری) و سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه زیست بوم نوآوری از مشوق‌های این قانون از جمله دریافت اعتبار مالیاتی استفاده کنند. مرکز نوآوری همیار دانش بنیان با ارائه دستورالعمل‌های اجرایی تخصصی و مشاوره در حوزه فعالیت شرکت‌های متقاضی، آن‌ها را در مسیر اخذ مجوزها و تاییدیه‌های لازم، بهره‌مندی از تسهیلات دولتی، مشوق‌های حمایتی و اعتبارات قانونی منطبق بر قوانین و آیین‌نامه‌های بروز شده، همراهی و حمایت می‌کند.

خدمات مرکز نوآوری هاب نوآوری مجازی همیار دانش بنیان در راستای اخذ اعتبار مالیاتی

الف) تحقیق و توسعه:

اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه یک نوع خاص از اعتبار مالیاتی است که برای تشویق شرکت ‌ها به سرمایه ‌گذاری در نوآوری و توسعه فناوری‌ های جدید طراحی شده است.

همیار نوآوری مجازی در این مسیر به شرکت ‌ها کمک می کند تا بخشی از هزینه ‌های تحقیق و توسعه خود را به عنوان اعتبار مالیاتی مطالبه کنند. این هزینه ‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • هزینه ‌های دستمزد، هزینه ‌های مواد و لوازم، هزینه‌ های تحقیق قراردادی، هزینه ‌های تجهیزات

ب) سرمایه گذاری:

طرح سرمایه­‌گذاری مشمول اعتبار مالیاتی سرمایه­‌گذاری مجموعه‌­ای از فعالیت­‌های فناورانه، نوآورانه و دانش‌­بنیان است که محصولات، خدمات یا فرآیندهای حاصل از آن در سطح صنایع مربوطه در کشور جدید (نه لزوماً منحصر به فرد) باشد.

ج) ماده ۱۳ (ارتباط صنعت و دانشگاه):

صنایع و واحدهای تولیدی دارای واحد تحقیق و توسعه که با یکی از واحدهای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی مرتبط، با اولویت استان محل استقرار آن صنعت یا واحد تولیدی، تفاهم نامه همکاری منعقد کنند، قراردادهای تحقیق و توسعه مربوط با این تفاهم نامه، مشمول مزایای طرح شده در بند «ب» ماده ۱۱ این قانون نیز می شود.

جهت درخواست مشاوره درخصوص هریک از بندهای اعتبار مالیاتی لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید:

نام(Required)

سوالات متداول

تفاوت اعتبارمالیاتی و معافیت مالیاتی چیست؟

در اعتبار مالیاتی، به میزان هزینه کرد مورد تایید پروژه های تحقیق و توسعه از مالیات بر عملکرد قطعی شده سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می گردد. در معافیت مالیاتی، درآمد محصولات دانش بنیان شرکت مشمول معافیت می شود.

خیر، شرکت در یک سال مالی امکان استفاده همزمان از معافیت و اعتبار مالیاتی را ندارد.

به طور کلی برای شرکت­هایی که میزان فروش محصولات دانش­بنیان آن­ها بیشتر از هزینه­های تحقیق و توسعه آنهاست استفاده از معافیت مالیاتی مناسب­تر است. شرکتها می­توانند در ابتدای سال مالی پروژه­های تحقیق و توسعه خود را در سامانه اعتبار ۱۴ ثبت نمایند و در صورتی که در انتهای سال و پس از مشخص شدن دقیق هزینه­کردها، به این نتیجه رسیدند که استفاده از معافیت فروش بیشتر به نفع آن­ها می­باشد در خصوص تغییر درخواست اعتبار مالیاتی به معافیت فروش با دبیرخانه مذاکره نمایند. دبیرخانه اعتبار مالیاتی همکاری لازم با متقاضیان به منظور تغییر نوع درخواست را خواهد داشت.

به استناد مفاد مصوبه هیئت وزیران با موضوع آیین نامه اجرایی بند (ب) ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانش بنیان، مصوب ۰۴/۰۷/۱۴۰۱، اعتبار مالیاتی به شرکت های دارای جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از مراجع ذیربط اعطا می شود.

بله، در صورتی که مشمول مالیات باشند می توانند.

شرط بهره برداری از اعتبار مالیاتی احراز سه شرط نظام مند بودن پروژه و «نوآورانه بودن» و « فناورانه بودن» پروژه است و صرف تولید بار اول بودن منجر به بهره برداری از اعتبار مالیاتی نخواهد شد.

معادل هزینه ‌های انجام شده در پروژه‌های تحقیق و توسعه مورد تایید دبیرخانه کارگروه دانش بنیان، به عنوان اعتبار مالیاتی از مالیات بر عملکرد مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می شود (با قابلیت انتقال به سنوات آتی).

بله، بخش توسعه دانشی این نوع از قراردادها بر اساس ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان قابل پرداخت است.

در صورتی که پروژه های شرکت های متقاضی شکست خورده و منجر به نتیجه نگردند، دلایل شکست پروژه توسط کارگزاران ارزیابی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت اثبات عدم قصور شرکت در مراحل مختلف انجام تحقیق و توسعه، اعتبار مالیاتی به شرکت تعلق خواهد گرفت. با این حال این موارد در پرونده شرکت ها ثبت گردیده و در ارزیابی پروژه های آتی این شرکت ها مد نظر خواهد بود.

دیگر خدمات همیار هاب